BİRİNCİ BÖLÜM: Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar
Madde 1– Amaç
“Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP)” aşağıdaki amaçları gerçekleştirmek üzere 2012-2013 eğitim öğretim yılında Konya ili Selçuklu ilçesinde uygulanacaktır:
- Selçuklu ilçesinde öğrenim gören ilkokul ve ortaokul öğrencilerinde, sorumluluklarını taşıyabilecekleri makul seçimler yapabilmelerine imkân sağlayacak bilgi, beceri ve yeteneklerin geliştirilmesi çerçevesinde belirlenecek 8 (sekiz) temel ortak değerimizin eğitimini yapmak
- Temel ortak değerlerimizin kazanılmasını akademik başarı kadar önemli gören bir bilincin tüm Selçuklu ilçesi çapında paylaşılmasına katkı sunmak
- Millî Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenmiş eğitim öğretim süreçlerinde vurgulanmak/odaklanmak üzere seçilen 8 değerimizi Selçuklu ilçesinde öğrenim gören ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin derinlemesine tanımalarına, sevmelerine ve benimseyerek uygulamalarına rehberlik etmek
- Selçuklu ilçesindeki tüm eğitim öğretim paydaşlarının, özellikle de Selçuklu Belediyesi, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, Necmettin Erbakan Üniversitesi, ilkokul ve ortaokul öğretmenleri, ilkokul ve ortaokul velilerinin ve öğrencilerinin iş birliği içinde ortak hareket etmelerini sağlayacak “Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP)” mihverli stratejiler geliştirmek
- Eğitim öğretim paydaşlarının iş birliklerini arttırmak üzere Selçuklu ilçesindeki ilkokul ve ortaokullarda yürütülen değerler eğitimi çalışmalarına yardımcı olacak malzeme ve materyal desteği sunmak
Madde 2– Kapsam
Bu yönerge Selçuklu İlçesindeki tüm resmî ve özel ilkokul ve ortaokullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak 2012-2013 eğitim öğretim yılında değerler eğitimi kapsamında uygulanacak “Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP)”nin uygulanmasıyla ilgili usul ve esasları düzenler.
Madde 3– Dayanak
Bu yönerge şu belge ve kaynaklara dayanılarak hazırlanmıştır:
- 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu
- İlköğretim Kurumları Yönetmeliği
- Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliği
- 18. Millî Eğitim Şurası Çalıştay Raporu
- 2010/53 sayılı (İlk Ders Konulu) Genelge
- 25/08/2011 tarih ve B.08.4.MEM.0.11.05.00.11-100-9288 sayılı Valilik Onayıyla yürürlüğe girmiş “Bilecik Valiliği Millî Eğitim Müdürlüğü Değerler Eğitimi Yönergesi”
- EDAM (Eğitim Danışmanlığı ve Araştırmaları Merkezi) tarafından hazırlanan 09 Temmuz 2012 tarihli “Selçuklu Belediyesi Değerler Eğitimi Projesi (Teklif Dokümanı)” ve revizyonları,
- Selçuklu Belediyesi, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi arasında yapılmış protokol
Madde 4– Tanımlar
Bu yönergede özel anlam yüklenmiş kullanımlar (terim, kurul, kavram vb.) açıklanmıştır:
- Değerler Eğitimi Çerçeve Planı: Selçuklu Değerler Eğitimi Yürütme Kurulu tarafından öğretim programlarına ve yıllık eğitim ve öğretim çalışma takvimine paralel olarak belirlenmiş, eğitim öğretim yılı süresince odaklanılacak değerleri ve kullanılacak araç gereçleri kapsayan “Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP)” uygulama planı.
- Değerler Eğitimi Koordinasyon Kurulu / DEKOK: Selçuklu Değerler Eğitimi Yürütme Kurulu tarafından görevlendirilmiş okul danışmanlarından oluşan kurul.
- EDAM: Daha ziyade “EDAM” ve “Eğitim Danışmanlığı ve Araştırmaları Merkezi” kısaltmalarıyla tanınan, “EDAM Eğitim Danışmanlığı ve Araştırmaları, İletişim Hizmetleri Ticaret ve Limited Şirketi” isimli, danışmanlık ve yayın hizmetleri sunan özel şirket.
- İlçe Belediye Başkan Yardımcısı: Selçuklu İlçesi Belediye Başkanı tarafından “Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP)” Yürütme Kurulunda görevlendirilmiş Belediye Başkan Yardımcısı.
- İlçe Belediye Başkanı: Selçuklu İlçesi Belediye Başkanı.
- İlçe Değer Uygulama Raporu: Okul yürütme kurulları tarafından hazırlanacak okul değer uygulama raporlarının Değerler Eğitimi Koordinasyon Kurulu (DEKOK) tarafından değerlendirilip icmal edilmiş hâli.
- İlçe Millî Eğitim Müdürü: Selçuklu İlçesi İlçe Millî Eğitim Müdürü.
- Millî Eğitim Müdür Yardımcısı / Şube Müdürü: İlçe Millî Eğitim Müdürü tarafından Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) Yürütme Kurulunda görevlendirilmiş, eğitim öğretim işlerinden sorumlu Selçuklu İlçe Millî Eğitim Müdür Yardımcısı veya Şube Müdürü.
- Okul Değer Uygulama Raporu: Okul Yürütme Kurulu tarafından Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi kapsamında okulda bitirilen ay içinde odaklanılan değere ilişkin gerçekleştirilen bütün faaliyetlerle ilgili bilgilendirme ve genel değerlendirme içeren okul uygulama raporu (Örnek rapor formatı için bkz. Ek 1).
- Okul Dosyası: Değerler Eğitimi Koordinasyon Kurulu (DEKOK) tarafından tutulacak, okullar bazında değerler eğitimi kapsamında gerçekleştirilen tüm faaliyetlere ilişkin doküman ve raporları içeren dosya.
- Okul Müdürü: İlçedeki tüm resmî ve özel ilkokul ve ortaokullarının okul müdürleri.
- Okul Yürütme Kurulu: Okul Müdürü tarafından görevlendirilmiş müdür yardımcısı başkanlığında oluşturulmuş, okul rehber öğretmeni, sınıf öğretmeni, branş öğretmeni ve DKAB öğretmeninden oluşan kurul.
- Öğretmen: İlçedeki tüm resmî ve özel ilkokul ve ortaokullarda görev yapan öğretmenler.
- Protokol: Selçuklu Belediyesi inisyatifiyle hayata geçirilecek “Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP)’nde iş birliği yapma kararı vermiş Selçuklu Belediyesi, Selçuklu İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi üst yöneticilerinin imzaladıkları, tarafların yükümlülüklerini belirleyen iş birliği anlaşması.
- Rektör: Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü.
- Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi: “SEDEP” kısaltmasıyla da anılan, Selçuklu Belediyesi inisyatifiyle 2012-2013 eğitim öğretim yılında Selçuklu ilçesindeki tüm resmî ve özel ilkokul ve ortaokullarda uygulanacak; çocuklarımızın temel değerlerimizi öğrenmelerine, anlamalarına ve benimseyip onlara uygun bir hayat sürmelerine rehberlik etmek genel amaçlı proje.
- Selçuklu Değerler Eğitimi Yönetim Kurulu: Selçuklu Belediyesi, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve EDAM (Eğitim Danışmanlığı ve Araştırmaları Merkezi) üst yöneticilerinden oluşan kurul.
- Selçuklu Değerler Eğitimi Yürütme Kurulu: Selçuklu Belediyesi, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve EDAM (Eğitim Danışmanlığı ve Araştırmaları Merkezi) tarafından görevlendirilecek temsilcilerden oluşan kurul.
- Uygulama Kılavuzları: Projenin en önemli paydaşları olan öğretmen ve veliler için ayrı ayrı hazırlanmış, tamamlanan ayın değeri ile ilgili yapılan çalışmaları özetleyen ve yeni ayın değeri ile ilgili yapılacaklar hakkında gerekli bilgileri içeren doküman.
- Üniversite Genel Sekreteri: Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü tarafından Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) Yürütme Kurulu’nda görevlendirilmiş Necmettin Erbakan Üniversitesi genel sekreteri.
İKİNCİ BÖLÜM: Kuruluş, Görevler, Görevliler, Uygulama İlke ve Esasları
Madde 5– Selçuklu Değerler Eğitimi Yönetim Kurulu
- Kuruluş: Protokole taraf olan Selçuklu Belediyesi, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi üst yöneticileri ile EDAM (Eğitim Danışmanlığı ve Araştırmaları Merkezi) temsilcisinden oluşan kuruldur. EDAM (Eğitim Danışmanlığı ve Araştırmaları Merkezi) temsilcisi, kurulun Genel Sekreterliğini yürütür.
- Görevleri: İlçedeki tüm okullarda değerler eğitimi faaliyetlerinin düzenlenmesi, yürütülmesi ve denetlenmesinden taraf kurumların temsilcisi olarak görevli ve yetkilidir. Bu görev ve yetkilerini Selçuklu Değerler Eğitimi Yürütme Kurulu eliyle kullanır. Toplantılarının düzenlenmesi, alınan kararların gereklerinin ifası ve raporlanması, Selçuklu Değerler Eğitimi Yürütme Kurulu’nda temsili Genel Sekreter tarafından yerine getirilir.
Madde 6– Selçuklu Değerler Eğitimi Yürütme Kurulu
- Kuruluş: Selçuklu Belediyesi, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve EDAM (Eğitim Danışmanlığı ve Araştırmaları Merkezi) tarafından görevlendirilecek her bir kurumu temsilen asgarî bir, azamî ikişer kişiden oluşur. Başkanlığı, Selçuklu Değerler Eğitimi Yönetim Kurulu Genel Sekreteri tarafından yürütülür.
- Görevleri:İlçedeki tüm okullarda değerler eğitimi faaliyetlerinin düzenlenmesi, yürütülmesi ve denetlenmesinden Selçuklu Değerler Eğitimi Yönetim Kurulu adına sorumlu ve yetkilidir. Bu kapsamda şu görevleri ifa eder:
- b1) Okullarda uygulanan öğretim programlarına ve yıllık eğitim ve öğretim çalışma takvimine paralel olarak eğitim öğretim yılı süresince odaklanılacak değerleri, yapılacak faaliyetleri ve kullanılacak araç gereçleri kapsayan “Değerler Eğitimi Çerçeve Planı”nı hazırlar.
- b2) Hizmetlerin etkili biçimde yürütülmesini sağlar.
- b3) Değerler eğitimi kapsamında, ilçedeki kurumlar, kuruluşlar ve kişilerle yeni iş birlikleri geliştirir.
- b4) Okul, öğretmen ve velilerin değerler eğitimi kapsamında etkin ve verimli rol almaları için gerekli çalışmaları planlar ve uygular.
- b5) SEDEP kapsamındaki faaliyetlerde kullanılacak materyalleri tespit ve temin için gerekli çalışmaları yapar.
- b6) Yapılan faaliyetlere ilişkin Okul Değer Uygulama Raporu, İlçe Değer Uygulama Raporu gibi standart raporları; kendisine ulaşan teklif, talep, katkı ve eleştirileri inceleyip değerlendirir; daha sonraki uygulamalar için gerekli tedbirleri alır.
- b7) SEDEP kapsamında yapılan çalışmalar hakkında kamuoyu ile iletişimi sağlar.
- b8) Değerler eğitimi faaliyetlerini yürütmek amacıyla ihtiyaç duyulan komisyon ve alt komisyonları kurar ve çalıştırır.
- b9) Selçuklu Değerler Eğitimi Yönetim Kuruluna yapılan faaliyetlere ilişkin birinci dönem ve ikinci dönem sonunda olağan rapor; Yönetim Kurulu’nun talebi üzerine olağandışı rapor sunar.
Madde 7– Değerler Eğitimi Koordinasyon Kurulu (DEKOK)
- Kuruluş: Selçuklu Değerler Eğitimi Yürütme Kurulu tarafından görevlendirilen okul danışmanlarından oluşan kuruldur. Tamamı değerler eğitimine dair çalışmaları olan ya da bu alanda teorik çalışma yapabilecek akademik yeterliliklere sahip şahıslardan oluşur. Bu şahısların seçiminde öncelik, sırasıyla Necmettin Erbakan Üniversitesi öğretim elemanlarına, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü rehber öğretmenlerine, EDAM çalışanlarına verilir. DEKOK başkanı Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü tarafından önerilir.
- Görevleri:İlçedeki okullarda yürütülen değerler eğitimi faaliyetlerine okul bazında rehberlik, danışmanlık, denetim ve değerlendirme yapmakla Selçuklu Değerler Eğitimi Yürütme Kurulu adına sorumlu ve yetkilidir. Bu kapsamda şu görevleri ifa eder:
- b1) Her bir okulun doğrudan sorumlusu olan DEKOK üyesi bir danışmanı vardır. DEKOK başkanı kurulda görevli danışmanların her biri için sorumlu olacağı okulları dengeli bir dağılımla belirler.
- b2) DEKOK, idarecileri ve öğretmenleri SEDEP uygulaması konusunda bilgilendirmek üzere sene başında toplantılar planlar ve üyeleri aracılığıyla bu toplantıları icra eder.
- b3) DEKOK, velileri SEDEP uygulaması konusunda bilgilendirmek üzere sene başında toplantılar planlar ve üyeleri aracılığıyla bu toplantıları icra eder.
- b4) DEKOK üyesi danışmanlar kendi sorumlulukları kapsamındaki okullarda aylık Okul Yürütme Kurulu toplantılarına katılarak rehberlik ve danışmanlık yapar. Ayrıca sorumluluğu kapsamındaki okulu ay içinde bir kez ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alır ve gerekli rehberlik ve danışmanlığı sunar.
- b5) DEKOK üyesi danışmanlar sorumlulukları kapsamındaki okullara ay içinde yapacağı ziyaretlerde öğretmenlerle birebir görüşerek çalışmaları hakkında bilgi alır, rehberlik ve danışmanlık yapar, motive ederler.
- b6) DEKOK üyesi danışmanlar sorumlulukları kapsamındaki okullarda görevli öğretmenlerin ihtiyaç duyduklarında kendileri ile irtibata geçmelerini sağlamak üzere tahsis edilmiş olan irtibat telefonlarını Selçuklu Değerler Eğitimi Yürütme Kurulu tarafından belirlenmiş saat aralıklarında her gün açık tutarak öğretmenlerden gelen soruları cevaplar, öğretmenlere gerekli bilgilendirme ve yönlendirmeleri sağlarlar.
- b7) Ayın değeriyle ilgili çalışmalarda kullanılmak üzere Selçuklu Değerler Eğitimi Yürütme Kurulu tarafından ulaştırılan materyallerin ilgililerine dağılımını sağlamak üzere gerekli organizasyonları yapar.
- b8) DEKOK üyeleri sorumlulukları kapsamındaki okullarda yaptıkları ziyaret kayıtlarını aylık rapor hâlinde özetleyerek DEKOK’a sunar. DEKOK başkanı ayda bir kez DEKOK üyeleriyle genel toplantı yaparak bu raporların değerlendirilmesini ve Selçuklu Değerler Eğitimi Yürütme Kuruluna rapor hazırlanmasını sağlar.
- b9) DEKOK üyeleri sorumlulukları kapsamındaki okulların Okul Yürütme Kurullarıyla birlikte Okul Değer Uygulama Raporlarını hazırlayıp DEKOK’a sunar. DEKOK başkanı aylık DEKOK toplantısında bu raporların değerlendirilmesini ve icmal edilerek Selçuklu Değerler Eğitimi Yürütme Kuruluna raporlanmasını sağlar.
- b10) Selçuklu Değerler Eğitimi Yürütme Kuruluna sunduğu raporları ve tüm yıl içi çalışmalarını göz önünde bulundurarak sene sonunda “Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi: En İyi Uygulamalar Kitabı”nın içeriğini hazırlar.
- b11) Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi web sitesinde yayımlanacak içerikle ilgili çalışmalar yapar.
Madde 8– Okul Yürütme Kurulu
- Kuruluş: Okul müdürü tarafından biri müdür yardımcısı, biri okul rehber öğretmeni, biri sınıf öğretmeni, biri DKAB öğretmeni ve biri de diğer bir branş öğretmeni olmak üzere toplam 5 kişiyle oluşturulur. Kurulda görevlendirilecek öğretmenler okul müdürünün teklifiyle gönüllülük esasına göre seçilirler. Kurulda görev alan müdür yardımcısı, kurulun başkanlığını yürütür.
- Görevleri:Okulda yürütülen değerler eğitimi faaliyetlerini okulun imkânlarını ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak planlamakla ve yapılan çalışmaların, amaçları gerçekleştirecek şekilde yürütülmesi için rehberlik, danışmanlık, denetim ve değerlendirme yapmakla okul müdürü adına sorumlu ve yetkilidir. Bu kapsamda şu görevleri ifa eder:
- b1) Değerler eğitiminin amaç ve hedefleri kapsamında okulda yürütülecek faaliyetleri dönem başında yıllık olarak planlar.
- b2) Her ay “Değerler Eğitimi Okul Aylık Planı”nı hazırlar, tüm idareci ve öğretmenlere ulaştırır.
- b3) Okuldaki değerler eğitimi uygulamalarına rehberlik ve danışmanlık yapar, faaliyetleri gözlemleyip değerlendirir.
- b4) DEKOK’la iletişim ve koordinasyon içinde çalışır.
- b5) DEKOK tarafından davet edileceği toplantılara katılır.
- b6) DEKOK tarafından okulunda yapılması talep edilen toplantıları düzenler.
- b7) DEKOK tarafından okulun veli, öğretmen ya da öğretmenlerine ulaştırılması istenen mesajları ve/veya materyalleri ilgililerine ulaştırır.
- b8) Okulundaki öğretmenlerin, her ay bir sonraki ayın değeriyle ilgili en az iki etkinlik belirleyip aylık çalışma planına almasını sağlar.
- b9) Öğretmenlerden gelen faaliyet değerlendirme raporlarını inceler, bir sonraki değer uygulamaları için gerekli tedbirleri alır.
- b10) Aylık olarak yapılan çalışmaları değerlendirir, “Okul Değer Uygulama Raporu”nu hazırlayıp DEKOK’a iletir.
- b11) Eğitim öğretim yılı başında ve sonunda toplantı yaparak yapılan çalışmalar üzerine genel değerlendirmelerini yapar, DEKOK’a raporlar.
- b12) Okulundaki öğretmen ve velilerin değerler eğitimi kapsamında, etkin ve verimli rol almaları için gerekli çalışmaları yapar, motivasyon oluşturur.
- b13) Her değer dönemi başında, velilere e-posta ya da mektup göndererek ayın değeriyle ilgili yönlendirmeleri iletir ve bir önceki aya dair uygulamalara dikkat çeker.
Madde 9– Uygulama İlke ve Esasları
- SEDEP kapsamındaki bütün uygulamalar birbirine karşı sorumluluklarla bağlanmış kurullar aracılığıyla yürütülür. Bu kurullar şunlardır:
- a1) Selçuklu Değerler Eğitimi Yönetim Kurulu
- a2) Selçuklu Değerler Eğitimi Yürütme Kurulu
- a3) Değerler Eğitimi Koordinasyon Kurulu (DEKOK)
- a4) Okul Yürütme Kurulu
- SEDEP kapsamındaki bütün uygulamalar yapılan planlamalar çerçevesinde yürütülür.
- b1) Eğitim öğretim yılı başında Selçuklu Değerler Eğitimi Yürütme Kurulu tarafından “Değerler Eğitimi Çerçeve Planı” oluşturulur.
- b2) Her yeni değer uygulaması öncesinde Okul Yürütme Kurulu üyeleri okullarındaki öğretmenlerle görüşerek her bir öğretmen için en az iki etkinlik planı geliştirirler.
- b3) Okul Yürütme Kurulu ve DEKOK, her yeni değer öncesinde “Değerler Eğitimi Çerçeve Planı” ve öğretmenlerden gelen uygulamayı planladıkları ikişer etkinlik planını göz önünde bulundurarak “Değerler Eğitimi Okul Aylık Planı”nı hazırlar.
- SEDEP paydaşlarının iş birliği içinde ortak hareket etmelerini sağlamak üzere iletişim ve etkileşime yüksek düzeyde önem verilir. Bu amaçla:
- c1) Her ay, öğretmenlere ve velilere yönelik uygulama kılavuzları hazırlanır ve ilgililerine ulaştırılır.
- c2) Tüm çalışmalara dair bilgiler SEDEP İnternet sitesinde yayımlanır.
- c3) Basın bülteni, e-bülten, rss gibi imkânlar kullanılır.
- c4) Proje merkezi olarak bir mekân belirlenerek her türlü malzemenin burada bir örneğinin bulundurulması ve çalışmanın buradan sevk ve idare edilmesi sağlanır.
- SEDEP uygulamasında görev alan ve yetki kullanan herkesin sürekli öğrenmesi ve gelişme kararlılığı içinde olması projenin sağlığı açısından gerekli görülür. Bu sebeple:
- d1) Eylül ayında öğretmenlere, ekim ayında velilere yönelik olarak “Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi Bilgilendirme Toplantısı” düzenlenir.
- d2) Ekim ve Kasım aylarında öğretmenlere yönelik olarak okutacakları sınıf ve derslerde değerler eğitimi kazanımlarına ilişkin yapılabilecek etkinliklerle bağlantılı becerilerini destekleyici ve geliştirici çalıştaylar düzenlenir.
- d3) Uygulayıcıların raporları müzakere edilir ve daha sonraki uygulamalar için bu raporlardan hareketle tedbirler üretilir.
- SEDEP farklı araç ve yöntemlerle projenin değişik bileşenlerine dair ölçme ve değerlendirmelerde bulunur, sürekli iyileştirmeler yapar. Örneğin:
- e1) İlkokul ve ortaokulda tüm öğretmenler girdikleri tüm sınıfların yıllık planlarında her bir değere yönelik olarak en az 2 etkinlik belirler, ilgili değerin uygulama takvimi çerçevesinde etkinliğini uygular, uygulaması sonrasında görüş ve önerilerini Okul Yürütme Kuruluna sunar.
- e2) Her ay Değerler Eğitimi Koordinasyon Kurulu başkanlığında Okul Yürütme Kurullarıyla toplantı yapılarak bir önceki ayın değerlendirmesi ve bir sonraki ayın planlaması yapılır.
- e3) Selçuklu Değerler Eğitimi Yürütme Kurulu başkanlığında Değerler Eğitimi Koordinasyon Kurulu okullardan gelen değer uygulama raporlarını değerlendirir, bir sonraki ayın uygulama planlarını yapar.
Madde 10– Sorumluluk
Bu yönergenin uygulanmasında; Selçuklu Değerler Eğitimi Yürütme Kurulu, Selçuklu Değerler Eğitimi Yönetim Kuruluna karşı; Değerler Eğitimi Koordinasyon Kurulu, Selçuklu Değerler Eğitimi Yürütme Kuruluna karşı sorumludur. Okul Yürütme Kurulu okul müdürüne ve Değerler Eğitimi Koordinasyon Kuruluna karşı, öğretmenler Okul Yürütme Kuruluna karşı sorumludurlar.
Madde 11– Değişiklik
Bu yönerge Selçuklu Değerler Eğitimi Yönetim Kurulu Genel Sekreteri tarafından hazırlanmıştır. Bu yönergede değişiklik yapılması Selçuklu Değerler Eğitimi Yürütme Kurulunun teklifi üzerine Selçuklu Değerler Eğitimi Yönetim Kurulu tarafından onaylanmak suretiyle mümkündür.
Madde 12– Yürürlük
Bu yönerge Selçuklu Değerler Eğitimi Yönetim Kurulu onay tarihinden itibaren yürürlüğe girer.
Madde 13– Yürütme
Bu yönerge hükümlerini Selçuklu Değerler Eğitimi Yönetim Kurulu Genel Sekreteri başkanlığında Selçuklu Değerler Eğitimi Yürütme Kurulu yürütür.